23 Temmuz 2018 Pazartesi

BİSKÜVİ KAPLI MUHALLEBİ


Malzemeler:
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası 
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı damla sakızı (istenirse)

Üzerini bulamak için:
1 paket kakaolu bisküvi

Yapılışı: Tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeler tencere alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Ocaktan ineceği zaman vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır. Uzun limonata bardakları su ile ıslatılır ve içerisine hazırlanan muhallebi paylaştırılır. Biraz ılıyınca üzeri streç filim ile kapatılıp en az 4-5 saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra dolaptan alınır ve önce kenarları hafifçe gevşetilip bardaklar ters çevrilir. 2’şer parmak aralıklarla kesilip rondodan gerilmiş olan bisküviye bulanıp servis tabağın alınır. Üzerleri istenilen meyve ile süslenir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: