Malzemeler:
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı damla sakızı (istenirse)
Üzerini bulamak için:
1 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı: Tereyağı ve vanilya
hariç diğer malzemeler tencere alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir.
Ocaktan ineceği zaman vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır. Uzun limonata
bardakları su ile ıslatılır ve içerisine hazırlanan muhallebi paylaştırılır.
Biraz ılıyınca üzeri streç filim ile kapatılıp en az 4-5 saat buzdolabında
bekletilir. Daha sonra dolaptan alınır ve önce kenarları hafifçe gevşetilip
bardaklar ters çevrilir. 2’şer parmak aralıklarla kesilip rondodan gerilmiş
olan bisküviye bulanıp servis tabağın alınır. Üzerleri istenilen meyve ile
süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder