Malzemeler:
2 demet deniz
börülcesi
3 diş sarımsak
1 tatlı
kaşığı nar ekşisi
1 tatlı
kaşığı pul biber
1 tatlı
kaşığı toz sumak
1 yemek
kaşığı üzüm veya elma sirkesi
Yarım su
bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Geniş bir tenceye su
konup kaynatılır. Deniz börülceleri güzelce yıkanır ve tencerede kaynamakta
olan suyun içerisine alınır. Sarımsaklar da konulup 8 veya 10 dakika kadar
haşlanır. Haşlamanın yeterli olduğu deniz börülcesinden bir tane alınır ve
sapından tutulup yeşil kısmı sıyrılır eğer kolaylıkla sıyrılıyorsa haşlama
süresi yeterlidir. Daha sonra suyu süzdürülür ve içeresindeki sarımsak sos için
çıkarılıp sos yapılacak kâseye konulur. Deniz börülceleri biraz soğuyunca hepsinin
sapları sıyrılarak ayıklanır. Sos için sarımsaklar ezilir ve diğer sos malzemeleri
eklenip hepsi birlikte karıştırılır. (Kesinlikle tuz kullanmayın zira deniz börülcesi
tuzlu bir bitkidir) Deniz börülceleri geniş bir kaba alınır ve üzerine sosu dökülüp
güzelce karıştırılır, daha sonra servis tabağına alır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder