31 Temmuz 2018 Salı

VİŞNE SOSLU PAŞA LOKUMU

Malzemeler:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
150 gr  tereyağı veya margarin 
1 çay kaşığı damla sakızı
1 paket vanilya

Vişne sosu için:
3,5 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un

Yapılışı:Yağ ve un bir tencerede unun kokusu gidene kadar kavrulur, süt ve şeker eklenir (bu aşamada istenirse damla sakızı eklenir) ve karıştırılarak pişirilir, vanilya  ilave edilir ve ocaktan alınır. Mixerle çırpılır. Fırın tepsisinin altı bolca hindistan cevizi ile kaplanır. Muhallebi yavaşça tepsiye dökülür.1 saat  buzdolabında bekletilir. Bu arada vişne sosu yapılır, sos malzemelerinin hepsi bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir. Buzdolabında 1 saat bekletilen muhallebinin üzerine vişne sosu yayılır ve tekrardan 2 saat buzdolabında bekletilir. Hazırlanan tatlı eninden 6 parçaya tepsinin uzun kısmından da 2 ye kesilir ve  rulo şeklinde sarılıp hindistan cevizine bulanır ve tekrardan ortadan kesilip servis tabağına alınır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: