Malzemeler:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
150 gr tereyağı veya margarin
1 çay kaşığı damla sakızı
1 paket vanilya
Vişne sosu için:
3,5 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Yapılışı:Yağ ve un bir tencerede unun kokusu gidene kadar kavrulur, süt ve şeker eklenir (bu aşamada istenirse damla sakızı eklenir) ve karıştırılarak pişirilir, vanilya ilave edilir ve ocaktan alınır. Mixerle çırpılır. Fırın tepsisinin altı bolca hindistan cevizi ile kaplanır. Muhallebi yavaşça tepsiye dökülür.1 saat buzdolabında bekletilir. Bu arada vişne sosu yapılır, sos malzemelerinin hepsi bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir. Buzdolabında 1 saat bekletilen muhallebinin üzerine vişne sosu yayılır ve tekrardan 2 saat buzdolabında bekletilir. Hazırlanan tatlı eninden 6 parçaya tepsinin uzun kısmından da 2 ye kesilir ve rulo şeklinde sarılıp hindistan cevizine bulanır ve tekrardan ortadan kesilip servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder