Malzemeler:
1 litre süt
4 yemek kaşığı pirinç
4/3 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı: Pirinçler 1 kere yıkanır ve 1,5 su bardağı su ile çok az pişirilir, süt tencereye alınır ve içerisine az pişmiş olan pirinçler eklenip kısık ateşte 20 dakika kaynamaya bırakılır. Daha sonra şeker eklenir ve kıvam alana kadar pişirilir (eğer sütlacı koyu seviyorsanız 1 yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı süt ile açıp bu aşamada ekleyebilirsiniz), en son vanilya eklenip bir iki taşım daha kaynatılır ve kâselere paylaştırılır. Buzdolabında en az 4-5 saat bekletilir ve soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder