Malzemeler:
250 gr ahududu
135 gr tereyağı
(yumuşak)
110 gr ( ¾ su
bardağı) toz şeker
1 tane yumurta
1 yumurta
sarısı
65 gr (1 su
bardağına yakın) badem tozu
145 gr (1 su
bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı) un
Yapılışı:
Tereyağı şekerle birlikte çırpılır ve yumurta ile yumurta sarısı eklenip
çırpmaya devam edilir. Badem tozu ve un eklenir ve hepsi birlikte karıştırılır.
Yağlanmış küçük borcamın dibine ahududu yerleştirilir ve ahududunu üzerine kek
karışımı yayılır. 175⁰’de 30-35 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarınca 10
dakika kadar soğutulup servis tabağına ters çevrilir. Soğuyunca servis yapılır.
İstenirse küçük sufle kalıplarında da yapılabilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder