1 kg süt
2 yemek
kaşığı nişasta
2 yemek
kaşığı un
1 su
bardağı şeker
1
yumurta sarısı
1 paket
krema (200 ml)
1 paket
vanilya
1 Paket burçak
bisküvi
Çilek
Yapılışı: Bir tencereye süt,
nişasta, un, şeker ve yumurta sarısı konulup çırpılır ve kaynayana kadar karıştırılarak
pişirilir. Ocaktan alınır ve ılıyınca vanilya ve krema eklenip mixerle pürüzsüz
olana kadar çırpılır.
Bisküviler
rondoda çekilir ve toz haline getirilir, çileklerde dilimlenir. Kadehlere veya kâselere
bisküviden 1’er kaşık konulur üzerine hazırlanan muhallebiden 1’er kepçe konulur
ve tekrardan bisküviden 1’er kaşık konulup kadehlerin kenarlarına çilekler
yerleştirilir ve gene muhallebiden konulur. En üste tekrardan bisküvi konulur
ve en üstü çilek süslenir. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder