1 kg tavuk
kanadı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
pul biber
1 tatlı kaşığı
kekik
2 dolu yemek
kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Tavuk kantları
yıkanır, süzdürülür ve diğer bütün malzemelerle geniş bir kâsede karıştırılır.
Buzdolabında 2- 3 saat dinlendirilir, bu işlem akşamdan yapılabilir. Daha sonra
istenirse yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilip fırında 180⁰’de 1saat
pişirilir, istenirse de geniş bir yapışmaz tencerede kısık ateşte arkalı önlü çevrilerek
45 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak pilav veya patates kızartması ile
servis yapılabilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder