22 Temmuz 2017 Cumartesi

SOSLU TAVUK KANADI



Malzemeler:
1 kg tavuk kanadı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Tavuk kantları yıkanır, süzdürülür ve diğer bütün malzemelerle geniş bir kâsede karıştırılır. Buzdolabında 2- 3 saat dinlendirilir, bu işlem akşamdan yapılabilir. Daha sonra istenirse yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilip fırında 180⁰’de 1saat pişirilir, istenirse de geniş bir yapışmaz tencerede kısık ateşte arkalı önlü çevrilerek 45 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak pilav veya patates kızartması ile servis yapılabilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: