26 Temmuz 2017 Çarşamba

GÜVEÇTE PATATESLİ TAVUK KALÇASI


Malzemeler:
8 parça tavuk kaçası
4 tane patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Sarımsaklar rendelenip salça, baharatlar ve zeytinyağı ile karıştırılır. İçerisine tavuk etleri ve küp doğranmış olan patatesler eklenip hepsi birlikte karıştırılır. Güveç veya fırına dayanıklı bir kap yağlanır ve önce tavuk etleri dizilir ve üzerine patatesler yerleştirilir, yarım çay bardağı su konulur ve üzeri önce yağlı kağıt ile onun üzeri de aleminyon folyo ile sıkıca kapatılır. 180⁰ fırında 1 saat kadar pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: