8 parça tavuk
kaçası
4 tane patates
1 tatlı kaşığı
domates salçası
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
pul biber
1 çay kaşığı
karabiber
1 tatlı kaşığı
kekik
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
Yapılışı:
Sarımsaklar
rendelenip salça, baharatlar ve zeytinyağı ile karıştırılır. İçerisine tavuk
etleri ve küp doğranmış olan patatesler eklenip hepsi birlikte karıştırılır.
Güveç veya fırına dayanıklı bir kap yağlanır ve önce tavuk etleri dizilir ve
üzerine patatesler yerleştirilir, yarım çay bardağı su konulur ve üzeri önce
yağlı kağıt ile onun üzeri de aleminyon folyo ile sıkıca kapatılır. 180⁰
fırında 1 saat kadar pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder