7 Temmuz 2017 Cuma

KOLAY BÖREK


Malzemeler:
2 tane yufka
2 tane yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
İstenilen börek içi
Yapılışı: Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ bir kâsede çırpılır. Yufkanın biri tezgâha serilir ve hazırlanan sos malzemesinden üzerine sürülür ve 2. Yufka üzerine yayılır ve onun üzerine de sos malzemesi yayılır ve her tarafına iç malzemesi serpiştirilir. Daha sonra gevşek rulo şeklinde sarılır ve 4’er parmak aralıklarla kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine artan sos malzemesinden sürülür ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: