13 Temmuz 2017 Perşembe

KAŞIK DÖKMESİ


Malzemeler:
2 tane yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı ucu tuz
50 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Yapılışı: Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ bir kâsede çırpılır ve içerisine diğer kalan malzemeler eklenip boza kıvamında olacak şekilde hepsi birlikte çırpılır. Teflon tava çok az yağlanır ve hazırlanmış olan karışım ister kaşık ile isterseniz de kepçe yardımı ile dökülüp üzeri hafif düzeltilir büyüklüğü isteğe göre ayarlanır Her iki tarafı da kızara kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: