30 Temmuz 2017 Pazar

LEOPAR KURABİYE

Malzemeler:
250 gr margarin( yumuşak)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2,5-3 su bardağı un

Yapılışı: Kakao ve yarım bardak un hariç diğer malzemelerle hamur yapılır.Hamurun 4/1 i kakaolu karışım için ayrılır. Yoğurma kabında kalan beyaz hamura yarım bardak un daha katılır ve yoğrulur ve bir kenara alınır. Diğer az ayrılan hamur yoğurma kabına alınıp önce çok az kakao katılıp yoğrulur ve açık renkli yoğrulan hamurun da yarısı ayrılıp kapta kalan açık renk kakaolu olan hamura beyaz hamur kıvamında olacak şekilde biraz daha un eklenir ve yoğrulur, oda bir kenara alınır. Diğer ayrılan az kakaolu hamur yoğurma kabına alınır ve daha koyu renk olması için 1 tatlı kaşığı daha kakao katılıp yoğrulur. Beyaz hamurdan limondan az küçük bezeler alınır. Çok kakaolu olan ve az kakaolu hamur beyaz hamur sayısında küçük bezelere ayrılır. Beyaz hamurun üzerine iki kakaolu hamur da konulup hepsi birlikte avuç içerisinde yuvarlanır ve bir kalıp üzerinde el ile hafif düzleştirilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180⁰’de ılık fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: