1 Temmuz 2017 Cumartesi

PERDE PİLAVI


Malzemeler:
Hamuru için:
125 gr margarin(yumuşak)
2 tane yumurta
2_2,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
Bu malzemeler hamur yapılır ve dinlendirilir.
Pilav için:
1 tane bütün tavuk
2 tane kuru soğan
2,5 su bardağı pirinç
200 gr tuzsuz badem
2 paket dolmalık fıstık



Yapılışı: Tavuk soğanın biri ve 1 limon suyu ile haşlanır. Pirinçler tuzlu suda ıslatılır. Fıstıklar zeytinyağı ile kavrulur ve bir kenara alınır, ardından bademler pembeleşinceye kadar kavrulur ve bir kenara alınır. Kalan yağa 1 kuru soğan yemeklik olarak küçük doğranır ve eklenip kavrulur. Pirinçler yıkanır ve suyu süzüldükten sonra kavrulmuş olan soğana eklenip hepsi birlikte kavrulmaya devam edilir. Ölçülü kaynamış olan suyu (3,5 su bardağı tavuk suyu) eklenir tuz ve karabiber de eklenip pişirilir. Hafif suyunu çekince badem( bademden üzerini süslemek için 10-15 tane kadar ayrılır) ve fıstıklar eklenip demlendirilir. Daha sonra didiklenmiş olan tavuk etlerine biraz tuz ve karabiber ile tatlandırılıp pilava eklenir ve hepsi birlikte karıştırılır.
Hazırlanan hamur pilavın yapılacağı kalıptan biraz büyükçe açılır. Kalıbın dibi katı yağ ile güzelce yağlanır ve üzeri için ayrılan bademler kalıbın dibine istenilen şekilde yerleştirilir ve üzerine açılan hamur kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir. Hamurun içine hazırlanan pilav yerleştirilir ve kenarlarından sarkan hamur üzerine kapatılır ve düzgünce bastırılır. Önceden ısıtılmış 180⁰ fırında hamur kızaran kadar pişirilir. Daha sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çevrilir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: