Malzemeler:
Hamuru
için:
125 gr
margarin(yumuşak)
2 tane yumurta
2_2,5 su bardağı
un
1,5 çay kaşığı
tuz
Bu malzemeler
hamur yapılır ve dinlendirilir.
Pilav
için:
1 tane bütün
tavuk
2 tane kuru
soğan
2,5 su bardağı
pirinç
200 gr tuzsuz
badem
2 paket
dolmalık fıstık
Yapılışı: Tavuk soğanın biri ve 1 limon suyu ile haşlanır. Pirinçler tuzlu suda ıslatılır. Fıstıklar zeytinyağı ile kavrulur ve bir kenara alınır, ardından bademler pembeleşinceye kadar kavrulur ve bir kenara alınır. Kalan yağa 1 kuru soğan yemeklik olarak küçük doğranır ve eklenip kavrulur. Pirinçler yıkanır ve suyu süzüldükten sonra kavrulmuş olan soğana eklenip hepsi birlikte kavrulmaya devam edilir. Ölçülü kaynamış olan suyu (3,5 su bardağı tavuk suyu) eklenir tuz ve karabiber de eklenip pişirilir. Hafif suyunu çekince badem( bademden üzerini süslemek için 10-15 tane kadar ayrılır) ve fıstıklar eklenip demlendirilir. Daha sonra didiklenmiş olan tavuk etlerine biraz tuz ve karabiber ile tatlandırılıp pilava eklenir ve hepsi birlikte karıştırılır.
Hazırlanan hamur
pilavın yapılacağı kalıptan biraz büyükçe açılır. Kalıbın dibi katı yağ ile güzelce
yağlanır ve üzeri için ayrılan bademler kalıbın dibine istenilen şekilde
yerleştirilir ve üzerine açılan hamur kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir.
Hamurun içine hazırlanan pilav yerleştirilir ve kenarlarından sarkan hamur
üzerine kapatılır ve düzgünce bastırılır. Önceden ısıtılmış 180⁰ fırında hamur
kızaran kadar pişirilir. Daha sonra ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters
çevrilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder