Malzemeler:
100 gr tereyağı (yumuşak)
1 büyük çay bardağı zeytinyağı
1 büyük çay bardağı süt
1 tane yumurta
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı mısır unu
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
Beyaz peynir
Maydanoz
1 yumurta akı(sarısı üzeri için)
Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışmayan bir hamur yapılır ve
buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Daha sonra limon büyüklüğünde bezelere
ayrılır ve elle açılarak ortasına peynirli iç konulup kapatılır ve yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 180 dereceli
fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder