Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı
şeker
8 çorba kaşığı
irmik
½ kutu krema (istenirse)
1 tatlı kaşığı
tereyağı
1 paket kakaolu
bisküvi
Vişne peltesi için:
3 su bardağı
vişne suyu
3 yemek
kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı
şeker
Yapılışı: Süt, şeker ve irmik bir tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Daha sonra ocaktan alınır ve içerisine krema ve yağ eklenip karıştırılır. Kare borcamın altına kakaolu bisküviler dizilir ve onun üzerine de hazırlanan irmik tatlısı yayılır ve soğumaya bırakılır. Vişne peltesini hazırlamak için malzemeler bir sütlüğe alınır ve karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Soğuyan irmik tatlısının üzerine hazırlanan vişne peltesi yayılır ve biraz ılıyınca üzeri istenilen şekilde süslenip buzdolabında bekletilir. Daha sonra tatlı dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder