1 Temmuz 2017 Cumartesi

VİŞNE SOSLU İRMİK TATLISI


Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı şeker
8 çorba kaşığı irmik
½ kutu krema (istenirse)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket kakaolu bisküvi
Vişne peltesi için:
3 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı şeker

Yapılışı: Süt, şeker ve irmik bir tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Daha sonra ocaktan alınır ve içerisine krema ve yağ eklenip karıştırılır. Kare borcamın altına kakaolu bisküviler dizilir ve onun üzerine de hazırlanan irmik tatlısı yayılır ve soğumaya bırakılır. Vişne peltesini hazırlamak için malzemeler bir sütlüğe alınır ve karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Soğuyan irmik tatlısının üzerine hazırlanan vişne peltesi yayılır ve biraz ılıyınca üzeri istenilen şekilde süslenip buzdolabında bekletilir. Daha sonra tatlı dilimlenerek servis yapılır.  Afiyet olsun.



 

Hiç yorum yok: