28 Mayıs 2017 Pazar

SÜTLÜ REVANİ


Malzemeler:
Şerbeti için:
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
Hamur için:
4 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un



Yapılışı: Önce şerbet için süt ısıtılır ve şekerin erimesi sağlanır ve kenara alınır. Yumurta ve şeker mixerle çırpılır ve diğer malzemeler eklenip hepsi birlik çırpılır ve ister kare borcama isterseniz de yuvarlak borcama karışım dökülür ve 180⁰’de 35 – 40 dakika kadar pişirilir, pişip pişmediği kürdanla test edilir. Fırından çıkarınca dilimlenir ve üzerine sütlü şerbet dökülüp istenilen şekilde süslenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Bu tarifin şekeri (ben tatlı sevdiğim için) bana az geldi,  tatlı sevenlere şeker ölçüsünü artırmalarını 1,5 su bardağı şeker kullanmalarını tavsiye edeceğim.





Hiç yorum yok: