Şerbeti
için:
3 su bardağı
süt
1 çay bardağı
şeker
Hamur
için:
4 tane yumurta
1 çay bardağı
şeker
1 su bardağı
süt
1 çay bardağı
sıvı yağ
1 su bardağı
irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma
tozu
1,5 su bardağı
un
Yapılışı: Önce şerbet için süt ısıtılır ve şekerin erimesi sağlanır ve kenara alınır. Yumurta ve şeker mixerle çırpılır ve diğer malzemeler eklenip hepsi birlik çırpılır ve ister kare borcama isterseniz de yuvarlak borcama karışım dökülür ve 180⁰’de 35 – 40 dakika kadar pişirilir, pişip pişmediği kürdanla test edilir. Fırından çıkarınca dilimlenir ve üzerine sütlü şerbet dökülüp istenilen şekilde süslenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Bu tarifin şekeri (ben tatlı sevdiğim için) bana
az geldi, tatlı sevenlere şeker ölçüsünü
artırmalarını 1,5 su bardağı şeker kullanmalarını tavsiye edeceğim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder