Malzemeler:
1 kg dana döşten kıyma (1 kere çekilmiş)
4 tane yeşilbiber
1 tane kırmızıbiber
1 tane kuru
soğan
2-3 diş
sarımsak
Yarım demet
maydanoz
1 çorba kaşığı
salça
Tuz, karabiber,
pul biber, kimyon
Üzeri
için:
Çeri domates
Sivri biber
Yapılışı:
Soğan,
biberler, sarımsaklar ve maydanoz rondoda çok sulanmadan çekilir. Çekilen malzemeler
geniş bir kaba alınır ve içerisine yoğrularak azar azar kıyma eklenir ve hepsi
birlikte yorulur. Baharatları eklenir ve yoğurmaya davam edilir. Buzdolabında
1-2 saat dinlendirilir, istenirse bu işlem akşamdan yapılabilir. Dinlenen köfteler
10 eşit parçaya bölünür (daha küçük yapmak isterseniz 12 parçaya
bölebilirsiniz). Yağlı kağıt serilmiş tepsiye köfteler yuvarlak olacak şekilde
bastırılarak yerleştirilir, ortalarına küçük delikler açılır ki köfteler
toplanmasın. Ortalarına 1’er çeri domates ve aralarına da biberler konulur.
Köftelerin üzerine 1 kaç parça tereyağı konulur ve önceden ısıtılmış 200⁰ fırında 10 dakika kadar pişirilir ve daha
sonra fırının ayarı 180⁰’ye düşürülüp 20 dakika daha pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder