Malzemeler:
Köftesi
için:
½ kg orta yağlı
kıyma
1 tane kuru
soğan
2 diş sarımsak
1 tane yumurta
Galeta unu
Maydanoz
Tuz, karabiber,
pul biber
Söğürme
için:
5 tane patlıcan
2 tane kırmızıbiber
2 tane yeşilbiber
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber,
pul biber
2 yemek kaşığı
tereyağı
Üzeri
için:
Çeri veya normal
domates
Yeşilbiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Patlıcanlar ve
biberler közlenir kabukları soyulur ve bıçakla kıyılır. İçerisine sarımsak, baharatlar
ve 2 çorba kaşığı tereyağı eklenip karıştırılır.
Köfte malzemeleri
yoğrulur ve küçük köfteler yapılır. Önceden ısıtılmış fırında köfteler çok az
pişirilir.
İstenilen bir
fırın kabına söğürme yayılır ve üzerine köfteler dizilir, köftelerin aralarına
çeri domates veya dilimlenmiş domates dizilir, istenirse biberde konulabilir. 2
çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirilir ve fırında kızarana kadar 40 dakika kadar
pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder