Malzemeler:
Yarım su bardağı su
4/1 su bardağı sıvı
yağ
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
Sosu için:
1 dolu yemek kaşığı
domates salçası
1 yemek kaşığı ketçap
1 diş sarımsak, tuz
1 su bardağı su
Arası için:
Sucuk, sosis, domates, yeşil
biber,
Kaşar peyniri
rendesi
Yapılışı: Ilıtılmış süte şeker ve maya eklenip karıştırılır ve
ılık bir ortamda maya kabarana kadar beklenir. Daha sonra diğer malzemeler
eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Hamur ılık bir ortamda 1 saat kadar
mayalandırılır. Mayalanan hamur yarım cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde
açılır ve üzerine sos malzemesi karıştırılarak sürülür. Daha sonra küçük
doğranmış olan sucuk, biber, domates serpiştirilir. Kaşar peyniri rendelenir ve
malzemelerin üzerine serpiştirilir ve hamur geniş tarafından rulo şeklinde
sarılır ve 2’şer parmak aralıklarla kesilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye
poğaçaların kesilen yerleri üste gelecek şekilde yerleştirilir ve 180⁰’de üzeri
kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder