20 Mayıs 2017 Cumartesi

PİZZA POĞAÇA


Malzemeler:
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
4/1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5-3 su bardağı un
Sosu için:
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ketçap
1 diş sarımsak, tuz
1 su bardağı su
Arası için:
Sucuk, sosis, domates, yeşil biber,
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Ilıtılmış süte şeker ve maya eklenip karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar beklenir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Hamur ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur yarım cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açılır ve üzerine sos malzemesi karıştırılarak sürülür. Daha sonra küçük doğranmış olan sucuk, biber, domates serpiştirilir. Kaşar peyniri rendelenir ve malzemelerin üzerine serpiştirilir ve hamur geniş tarafından rulo şeklinde sarılır ve 2’şer parmak aralıklarla kesilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye poğaçaların kesilen yerleri üste gelecek şekilde yerleştirilir ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: