Malzemeler:
Püresi
için:
5 tane iri boy
patates
1 çorba kaşığı
tereyağı
Yarım çay
bardağı süt
Tuz, karabiber
Tavuk
harcı için:
Yarım kg tavuk
kalça şiş
1 tane kuru
soğan
2 tane yeşilbiber
1 tane kırmızıbiber
3 diş sarımsak
200 gr mantar
1 silme çorba
kaşığı domates salçası
1 silme çorba
kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber,
pul biber
Kekik, köri,
zerdeçal
Üzeri
için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Patatesler haşlanıp
ezilir, içerisine tereyağı, süt ve baharatları eklenip pürüzsüz olana kadar
karıştırılır ve bir kenara alınır.
Bir tavada
yemeklik küçük doğranmış olan soğan ve biberler zeytinyağında kavrulur.
Sarımsaklar ve çok küçük kuşbaşı olarak doğranmış olan tavuk etleri de eklenir
ve sotelemeye devam edilir, içerisine doğranmış olan mantarlar eklenir,
baharatları eklenir ve mantarın suyunu çekinceye kadar kavrulur. Salçalar
eklenir ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Yağlı kâğıt tezgâha
serilir ve üzeri zeytinyağı ile yağlanır ve hazırlanan patates püresi kâğıdın üzerine
düzgün bir dikdörtgen şeklinde yayılır ve uzun kenarına hazırlanmış olan
tavuklu karışım yayılır ve onun üzerine kaşar peynirinden biraz yayılır.
Hazırlanan malzemeler yağlı kağıt yardımı ile birlikte rulo şeklinde sarılır ve
fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine kaşar peyniri tutacak kadar süt sürülür
ve kaşar rendesi yayılır. 180⁰’de kaşar peyniri kızaran kadar pişirilir. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder