21 Aralık 2016 Çarşamba

PATATES PÜRELİ TAVUK SARMA


Malzemeler:
Püresi için:
5 tane iri boy patates
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
Tuz, karabiber
Tavuk harcı için:
Yarım kg tavuk kalça şiş
1 tane kuru soğan
2 tane yeşilbiber
1 tane kırmızıbiber
3 diş sarımsak
200 gr mantar
1 silme çorba kaşığı domates salçası
1 silme çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
Kekik, köri, zerdeçal
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Patatesler haşlanıp ezilir, içerisine tereyağı, süt ve baharatları eklenip pürüzsüz olana kadar karıştırılır ve bir kenara alınır.
Bir tavada yemeklik küçük doğranmış olan soğan ve biberler zeytinyağında kavrulur. Sarımsaklar ve çok küçük kuşbaşı olarak doğranmış olan tavuk etleri de eklenir ve sotelemeye devam edilir, içerisine doğranmış olan mantarlar eklenir, baharatları eklenir ve mantarın suyunu çekinceye kadar kavrulur. Salçalar eklenir ve kısık ateşte 10 dakika kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Yağlı kâğıt tezgâha serilir ve üzeri zeytinyağı ile yağlanır ve hazırlanan patates püresi kâğıdın üzerine düzgün bir dikdörtgen şeklinde yayılır ve uzun kenarına hazırlanmış olan tavuklu karışım yayılır ve onun üzerine kaşar peynirinden biraz yayılır. Hazırlanan malzemeler yağlı kağıt yardımı ile birlikte rulo şeklinde sarılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine kaşar peyniri tutacak kadar süt sürülür ve kaşar rendesi yayılır. 180⁰’de kaşar peyniri kızaran kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: