Malzemeler:
250 gr
margarin (yumuşak)
2 yemek
kaşığı pudra şekeri
2 yemek
kaşığı yoğurt
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Aldığı kadar
un
İçi için:
2 tane
elma
Yarım su
bardağı toz şeker
1
tepeleme çay kaşığı tarçın
Yarım su
bardağı ceviz (ezilmiş)
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı: Soyulup rendelenmiş
olan elmalar şekerle pişirilir ve ocaktan inmesine yakın tarçın ve ceviz
eklenip soğumaya bırakılır.
Yağ ve pudra şekeri yoğrulur daha sonra diğer
malzemeler eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur 8 tane
bezeye ayrılır ve 10-15 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan 1 beze alınır
ve pasta tabağı büyüklüğünde açılır. 4’e kesilir ve her bir parçaya kenarına
gelmeyecek şekilde verev kesikler atılır. Hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı kadar
elmalı iç konulur geniş kenarın bir köşesin iç malzemenin üzerinden diğer
köşeye doğru kapatılır, sonra diğer köşey karşı tarafa doğru kapatılır. Yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye dizilir ve 180⁰’de pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri
elenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder