500 gr yoğurt
1 su bardağı
aşurelik buğday (yarma)
1 su bardağı
nohut
2 yemek kaşığı
un
Tane yumurta sarısı
Üzeri
için:
2 yemek kaşığı
tereyağı
1 tatlı kaşığı
salça
1 tatlı kaşığı
nane
Yapılışı:
Nohut akşamdan
ıslatılır ve sabah haşlanıp kenara alınır. Aşurelik buğday üzerini aşacak kadar
su ilavesi ile kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Yoğurt, yumurta sarısı
ve un çırpılır ve su eklenerek (istenirse tavuk suyu eklenebilir) ocakta
sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca nohut ve pişmiş olan
buğday eklenir ve 10 dakika daha kısık ateşte kaynatılır. Tereyağı kızdırılır
ve içerisine salça (istenirse salça yerine pul biber konulabilir) ve nane
eklenip çorbanın üzerine dökülür. Sıcak olarak seviş yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder