3 Aralık 2016 Cumartesi

YARMALI YOĞURTLU ÇORBA


Malzemeler:
500 gr yoğurt
1 su bardağı aşurelik buğday (yarma)
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı un
 Tane yumurta sarısı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı: Nohut akşamdan ıslatılır ve sabah haşlanıp kenara alınır. Aşurelik buğday üzerini aşacak kadar su ilavesi ile kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Yoğurt, yumurta sarısı ve un çırpılır ve su eklenerek (istenirse tavuk suyu eklenebilir) ocakta sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayınca nohut ve pişmiş olan buğday eklenir ve 10 dakika daha kısık ateşte kaynatılır. Tereyağı kızdırılır ve içerisine salça (istenirse salça yerine pul biber konulabilir) ve nane eklenip çorbanın üzerine dökülür. Sıcak olarak seviş yapılır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: