Malzemeler:
250 gr
tereyağı (yumuşak)
1 çay
bardağı ayçiçek yağı
1 su
bardağı pudra şekeri
1 su
bardağı mısır nişastası
3 su
bardağı un
1 su
bardağı kavrulmuş susam
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
Yapılışı: Susam
yağsız tavada kavrulur ve soğutulur. Yağ ve şeker yoğrulur daha sonra diğer
bütün malzemeler eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapılır. Daha sonra
isterseniz küçük bezelere ayrılıp avuç içerisinde yuvarlanır, isterseniz de
dondurma kaşığı ile alıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 180⁰’de üzeri
hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder