Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
5-5,5 su bardağı bardak
un (yaklaşık)
1,5 çay kaşığı tuz
İçi için:
Yarım kg ıspanak
2 tane yumurta
100 gr
pastırma(istenirse)
Tuz
Aralarına sürmek için:
1 paket tereyağı veya margarin
Yapılışı: Böreğin içini hazırlamak için ıspanaklar yıkanır ve doğranır, pastırma çok küçük doğranır ve sıvı yağda çok hafif kavrulur. Ispanaklar eklenir ve ıspanaklar sönene kadar sotelenir tuz eklenir ve ocaktan alınır. Diğer tarafta yumurtalar az sıvı yağda karıştırılarak iyice pişirilir ve ıspanaklara eklenir.
Hamuru hazırlamak için hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur ve 8 tane bezeye ayrılır.
Her bir beze servis tabağı büyüklüğünde açılır ve 4 tanesi araları yağlanarak
üst üste konulur en üstteki yağlanmaz. Diğer 4 bezeye de aynı yapılır. İlk
açılıp yağlanan bezeler açılabildiği kadar açılır ve gene yağlanıp bohça
şeklinde katlanır, sonra tepsi büyüklüğünde açılarak arasına hazırlanan iç
konulur ve diğer bezeye de aynı işlem yapılarak iç harcın üzerine
yerleştirilir. Börek kesilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 dereceli fırında üzeri
kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder