1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık katı yağ
1 paket instant (kuru) maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 veye 3,5 su bardağı un
İçi için:
200 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz (istenirse)
1 yumurta akı
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı: Ilıtılmış süt, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra yağ tuz ve unu azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamur mayalandırılmadan küçük bezelere ayrılır (18 veya 20 tane çıkıyor). Beyaz peynir çatalla ezilir içerisine yumurta akı ve ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır. Bezeler tezgah üzerinde elle açılarak ortasına peynirli iç konulup üstten kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Bu poğaça ertesi güne kalıncada bayatlamıyor. Misafir geleceği zaman 1 gün önce yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder