Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1,5 çay bardağı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz
şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kuru
(instant) maya
1 tane yumurta(sarısı üzerine)
1 tane yumurta(sarısı üzerine)
Aldığı kadar un
İçi için:
4-5 tane patates
1 tane kuru soğan
tuz, karabiber, kırmızı biber
içini hazırlamak için: Patatesler haşlanır ve ezilir. Soğan çok küçük doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Daha sonra ezilmiş olan patatesler eklenir az daha kavrulur ve baharatları eklenip ocaktan alır ve soğumaya bırakılır.
1 tane kuru soğan
tuz, karabiber, kırmızı biber
içini hazırlamak için: Patatesler haşlanır ve ezilir. Soğan çok küçük doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Daha sonra ezilmiş olan patatesler eklenir az daha kavrulur ve baharatları eklenip ocaktan alır ve soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Ilıtılmış olan süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra
diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Tekrardan ılık bir ortamda tahmini yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır . Mayalanan hamur 2 tane bezeye
ayrılır ve dikdörtgen şekilde merdane ile açılır. Ortadan 2’ye kesilir ve 2 uç
kenarına iç malzeme konulur. Rulo şeklinde sarılır. Bir bıçak ile verev şekilde parçalara kesilir, diğer bezeye de aynı işlem yapılır. Yağlı kağıt serilmiş
tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve yarım saat tepside
bekletilir. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet osun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder