Malzemeler:
Alt taban için:
1,5
paket eti burçak bisküvi)
80 gr
tereyağı (erimiş)
Bisküviler
rondodan geçirilir, yağ ile yoğrulur ve kelepçeli kalıba sıkıca yerleştirilir. Buzdolabında yarım saat bekletilir.
Kreması için:
2 tane
yumurta
400 gr
labne peyniri
1 paket
krema (200 gr)
1 su
bardağı toz şeker
1,5
yemek kaşığı un
1,5
yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket
vanilya
Frambuazlı sos:
1 su bardağı süzülmüş frambuaz suyu
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı su(nişastayı açmak için)
Yapılışı:Yumurta ve şeker geniş bir kaseye alınıp mikserle köpürene kadar çırpılır, ayrı bir yerde krema ve labne peyniri çırpılır ve daha
sonra iki karışım birbirine eklenir ve tekrardan çırpılıp un, nişasta ve
vanilya eklenip spatula ile iyice karıştırılıp hazırlanan alt tabanın üzerine dökülür. Fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kase içerisinde su konulur çizkek çatlamasın diye. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika kadar yani kabarcıklar oluşup pembeleşince
fırın kapatılır. Piştikten sonra fırın asla açılmaz.
Frambuaz sosunu hazırlamak için bütün malzemeler küçük bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir ve ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Cizkek soğuyunca üzerine frambuazlı sos dökülür ve buzdolabında en az 8 saat bekletilir.
Frambuaz sosunu hazırlamak için bütün malzemeler küçük bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir ve ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Cizkek soğuyunca üzerine frambuazlı sos dökülür ve buzdolabında en az 8 saat bekletilir.
Not: Limonlu da yapılabilir
Limonlu sos için:
Yarım su
bardağı limon suyu
Yarım su
bardağı su
Yarım su
bardağı toz şeker
1 tatlı
kaşığı mısır nişastası
Bu
malzemelerde kaynatılır ve soğuyan çizkekin üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder