Malzemeler:
1 litre
süt
1 su
bardağından 1 parmak eksik un (4 dolu yemek kaşığı)
1 su
bardağı şeker
50 gr
tereyağı
1 tatlı
kaşığı damla sakızı özütü veya 1 çay kaşığı damla sakızı
1 paket vanilya
Üzeri için:
Üzeri için:
Tarçın
Yapılışı: Yağ tencereye alınıp eritilir daha sonra un eklenip unun kokusu gidinceye kadar kavrulur. Soğuk süt eklenip topak olamaması için hızlı bir şekilde karıştırılır. Şeker ve damla sakızı da eklenip muhallebi koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Göz göz olmaya başlayınca vanilya eklenir ve 1 taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır. Muhallebi mikserle 2 dakika kadar çırpılır ve kaselere pay edilir. Muhallebi biraz ılıyınca üzeri tarçın ile süslenir ve buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder