4 Nisan 2015 Cumartesi

BOHÇA BÖREĞİ


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Bu börek çok lezzetli, bir o kadar da yapması kolay bir börek.
Malzemeler:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta (1'inin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için: 
250 gr  beyaz peynir
Aralarına sürmek için: 
125 gr margarin(eritilmiş)                    
 Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Hamur malzemeleri  yoğurma kabına alınarak yoğrulur, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapılır. Daha sonra 24 tane bezeye ayrılır. Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır ve yağlanır, önce karşılıklı iki kenar kapatılır, tekrardan yağlanır, daha sonra diğer iki kenar kapatılır ve kare şekli alır. Köşelere iç konulur karşılıklı gelecek şekilde zarf gibi kapatılır ve orta kısmına iyice bastırılır. Üzerine  yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.  Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında  üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: