11 Nisan 2015 Cumartesi

MEYVELİ TART


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
Yarım paket margarin (erimiş, soğumuş)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 veya 3,5 su bardağı un
Kreması için: 
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti 
Üzeri için:
Mevsimine göre meyve (Kivi, çilek, muz vs.)
1 paket tart jölesi

Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur. Hazıralanan hamur yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir, üzeri çatalla delinir ve üzerine yağlı kağıt konulup  fazla kabarmaması için bakliyat (kuru fasulye) konulur. Önceden ısıstılmış 170 dereceli fırında pişirilir. Pişmesine yakın bakliyat üzerinden kaldırılır(üzeri kızarsın diye). Biraz soğuyunca kalıptan çıkarılır.
Kremayı hazırlamak için, krem şanti hariç diğer malzemeler bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir ocaktan inmesine yakın vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Krema biraz ılıyınca içerisine krem şanti eklenir ve mikserle çırpılır.
Soğuyan tart hamurunun üzerine krema yayılır ve biraz soğuması beklenir. Daha sonra üzerine istenilen meyve dilimleri yerleştirilir. Üzerindeki paketteki tarife göre hazırlanmış olan tart jölesi meyvelerin üzerine kaşık yardımı ile dökülür. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis dilimlenerek yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: