Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
Malzemeler:
Yarım
paket margarin (erimiş, soğumuş)
3 yemek
kaşığı yoğurt
1 çay
bardağı sıvı yağ
1 paket
kabartma tozu
3 veya 3,5 su bardağı un
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz
şeker
1 tane yumurta sarısı
1 tane yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
Üzeri için:
Mevsimine göre
meyve (Kivi, çilek, muz vs.)
1 paket tart jölesi
Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrulur. Hazıralanan hamur yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir, üzeri çatalla delinir ve üzerine yağlı
kağıt konulup fazla kabarmaması için bakliyat (kuru fasulye) konulur. Önceden ısıstılmış 170 dereceli fırında pişirilir. Pişmesine yakın bakliyat üzerinden kaldırılır(üzeri
kızarsın diye). Biraz soğuyunca kalıptan çıkarılır.
Kremayı hazırlamak için, krem şanti hariç diğer malzemeler bir tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir ocaktan inmesine yakın vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Krema biraz ılıyınca içerisine krem şanti eklenir ve mikserle çırpılır.
Soğuyan tart hamurunun üzerine krema yayılır ve biraz soğuması beklenir. Daha sonra üzerine istenilen meyve dilimleri yerleştirilir. Üzerindeki paketteki tarife göre hazırlanmış olan tart jölesi meyvelerin üzerine kaşık yardımı ile dökülür. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis dilimlenerek yapılır. Afiyet olsun.
Soğuyan tart hamurunun üzerine krema yayılır ve biraz soğuması beklenir. Daha sonra üzerine istenilen meyve dilimleri yerleştirilir. Üzerindeki paketteki tarife göre hazırlanmış olan tart jölesi meyvelerin üzerine kaşık yardımı ile dökülür. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis dilimlenerek yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder