4 tane
orta boy patates
2 tane
orta boy havuç
10 tane
kornişon turşu
1 kase süzme yoğurt
2 diş
sarımsak
1 tane
kırmızı(papya) biber
Tuz
Yapılışı: Havuçlar ve patatesler
haşlanır. Havuçlar rendelenip bir kenara alınır, patatesler ezilir ve tuz eklenerek yoğrulur.
Streç filmin üzerine yoğrulan patatesler dikdörtgen olacak şekilde yayılır. Havuçtan üzeri için çok az ayrılır ve kalan havuç patateslerin
üzerine yayılır, onun üzerine çok küçük doğranmış
kornişon turşular yayılır. Daha sonra yoğurt ve sarımsak çırpılır ve karışımın üzerine yayılır. Orta kısmına közlenmiş ve kabuğu soyulmuş biber konularak hepsi
birlikte rulo şeklinde sarılır. Buzdolabında 3-4 saat veya 1 gece bekletilir.
Dolaptan çıkarılır ve servis tabağına streçten ayrılarak yerleştirilir. Üzerine
ayırdığımız havuçtan istenildiği şekilde süslenir ve dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder