Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Bu simit kandil simidini aratmayacak kadar güzel bir tarif. Tavsiye ederim.
Bu simit kandil simidini aratmayacak kadar güzel bir tarif. Tavsiye ederim.
Malzemeler:
250 gr margarin (yumuşak)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta sarısı (akı
üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı
mahlep
Yarım çay bardağı limon
suyu
4 veya 4,5 su bardağı un
Üzeri için:
4 veya 4,5 su bardağı un
Üzeri için:
Susam
Yapılışı: Yarım çay bardağı limon suyunun üzeri su ile tamamlanır. 1 çay kaşığı karbonat ilave edilir. Daha sonra diğer malzemelerle birlikte yoğurma kabına alınıp kontrollü şekilde un eklenerek yoğrulur, biraz sert bir hamur yapılır. Yapılan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere alınıp tezgah üzerinde rulo şeklinde yuvarlanıp simit şekli verilir ve önce yumurta akına daha sonra susama bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yapılışı: Yarım çay bardağı limon suyunun üzeri su ile tamamlanır. 1 çay kaşığı karbonat ilave edilir. Daha sonra diğer malzemelerle birlikte yoğurma kabına alınıp kontrollü şekilde un eklenerek yoğrulur, biraz sert bir hamur yapılır. Yapılan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezelere alınıp tezgah üzerinde rulo şeklinde yuvarlanıp simit şekli verilir ve önce yumurta akına daha sonra susama bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder