Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
Malzemeler:
125 gr tereyağı veya margarin (oda ısısında)
Yarım su bardağı sıvı
yağ
1 su bardağı süt
1 tane yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
150 gr sosis
Yapılışı: Ilıtılmış olan süt ve diğer malzemeler yoğurma kabıana alınıp yoğrulur ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur ılık bir ortamda mayalandırılır. Mayalanan hamurdan cevizden biraz
büyük bezeler alınıp avuç içerisinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı
sürülür, orta kısımlarına küçük doğranmış sosis batırılır. 180 dereceli fırında üzerleri kızarana
kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder