3 tane
yumurta
1,5 su
bardağı şeker
1 su
bardağı süt
1 su
bardağı sıvı yağ
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
3 su
bardağı un
Hindistan cevizi toplar için:
1,5 su
bardağı hindistan cevizi
1 çay
bardağı pudra şekeri
2 tane
yumurta akı
2 yemek
kaşığı kakao
Kek kalıbını bulamak için:
Susam
Yapılışı: Hindistan cevizi toplar için olan malzemeler karıştırılır
ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içerisinde yuvarlanır.
Buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
Yumurtalar
ve şeker köpürene kadar çırpılır. İçerisine yağ, süt, kabartma tozu, vanilya
ve un eklenerek çırpmaya devam edilir. Daha sonra yağlanmış kek kalıbının her
tarafına susam serpiştirilir ve hazırlanan kek hamurunun 3/2 si yayılır.
Hazırlanan Hindistan cevizli toplar harcın üzerine dizilir ve kalan kak
karışımı topların üzerine yayılır. 170⁰’de 45 dakika kadar pişirilir, kürdan
testi yapılarak pişip pişmediği kontrol edilir ve fırından çıkarılır. Kalıpta
biraz soğuduktan sonra kek servis tabağına ters çevrilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder