Malzemeler:
3 çorba kaşığı
zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 yumurta sarısı
1 su bardağından 2
parmak eksik su
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için:
150 gr margarin veya tereyağı(yumuşak çırpılmış)
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
İçi için:
250 gr kıyma
1 tane soğan
1 paket dolma fıstığı
2 çorba kaşığı kuş
üzümü
5-6 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı pul
biber
İçini hazırlamak için: Soğan küçük doğranır ve az zeytin yağında kavrulur. Dolma fıstıkları da eklenir ve kavurmaya devam edilir. Daha sonra baharatları, ince doğranmış maydanoz ve kuş üzümleri ilave edilir ve ocaktan alınıp soğutulur.
Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrulur, biraz dinlendirilir. 3 tane bezeye ayrılır. Bezelerden biri açılır üzerine krem haline gelmiş margarin sürülür, bohça şeklinde katlanır. Kat araları da yağlanır, en üstü yağlanmaz. 15 dakika dolapta bekletilir. Yağlanıp dolapta bekletilen beze tekrar açılır, aynı şekilde yağlanır ve kapatılıp dolapta bekletilir. Sonra 2 kez açılıp yağlanan beze dikdörtgen şeklinde açılır, üzeri zeytinyağı ile yağlanır, uzun kenara kıymalı harcı konulur ve üçe katlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Diğer iki beze de aynı yapılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış fırında 180⁰'de pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder