25 Ağustos 2016 Perşembe

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ


Malzemeler:
250 gr kadayıf
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz içi
Muhallebisi için:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
50 gr tereyağı
1 çay kaşığı damla sakızı özütü veya damla sakızı

Yapılışı: : Bir tencerede veya geniş bir tavada kadayıflar ve şeker kıtır kıtır olana kadar tereyağı ile birlikte kavrulurlar. Son olarak içerisine cevizler eklenir biraz daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Muhallebi için un, tereyağı ve süt ocakta sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca şeker ve damla sakızı eklenir ve unun kokusu gidinceye kadar pişirilir. Kadehlere veya kâselere muhallebi paylaştırılır. Üzerlerine kıtır kadayıflar konulur (istenirse yalnızca tarçın da konulabilir) ve buzdolabında soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: