Malzemeler:
250 gr
kadayıf
50 gr
tereyağı
3 yemek
kaşığı şeker
1 su
bardağı ceviz içi
Muhallebisi için:
1 kg süt
1 su
bardağı un
1 su
bardağı şeker
50 gr
tereyağı
1 çay
kaşığı damla sakızı özütü veya damla sakızı
Yapılışı: : Bir tencerede veya
geniş bir tavada kadayıflar ve şeker kıtır kıtır olana kadar tereyağı ile
birlikte kavrulurlar. Son olarak içerisine cevizler eklenir biraz daha
kavrulduktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Muhallebi
için un, tereyağı ve süt ocakta sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca
şeker ve damla sakızı eklenir ve unun kokusu gidinceye kadar pişirilir.
Kadehlere veya kâselere muhallebi paylaştırılır. Üzerlerine kıtır kadayıflar konulur (istenirse yalnızca tarçın da konulabilir) ve buzdolabında soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder