21 Ağustos 2016 Pazar

ARAP TAVA

Malzemeler:
500 gr yağsız kıyma
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 tane sivri biber
1 tane kırmızı kapya biber
2 tane domates
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı: yemeklik doğranmış soğan tereyağında biraz kavrulur. İçerisine küçük doğranmış yeşil ve kırmızı kapya biber eklenip biraz daha kavrulur. Daha sonra kıyma eklenir ve kıymanın saldığı suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edilir. Kabukları soyulmuş ve yemeklik doğranmış domates eklenir ve ocağın altı biraz kısılarak pişirilir. Ocaktan alınmasına yakın baharatları eklenir bir iki daha çevrilip sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: