Malzemeler:
2 tane
yumurta
2 kahve
fincanı toz şeker
1 kahve
fincanı yoğurt
1 kahve
fincanı sıvı yağ
3 kahve
fincanı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Portakal sosu için:
2 su
bardağı portakal suyu
2 yemek
kaşığı nişasta
5 yemek
kaşığı toz şeker
1 tatlı
kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Çikolatalı
pasta süsü
Yapılışı: Kek için yumurta ve
şeker çırpılır, içerisine diğer malzemeler eklenir ve hepsi birlikte çırpılır.
Margarinle güzelce yağlanmış olan oluklu tart kalıbına hazırlanan harç yayılır.
170⁰’de 30 dakika pişirilir.
Portakal
sosu için bütün malzemeler bir tencereye alınır ve karıştırılarak ocakta pişirilir.
Ilıyan
kak kalıbından servis yapılacak tabağa ters çevrilir ve ortasındaki boşluğa
hazırlanan portakal sosu yayılır ve soğumaya bırakılır. Sos soğuyunca üzeri
çikolatalı pasta süsü ile iyice kaplanır ve istenirse hindistancevizi ile ağız
ve göz yapılabilir, bu tercihe kalmıştır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder