Malzemeler:
3 tane yufka
İçi için:
Yarım paket kelebek
makarna
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı
yağ
4 tane yumurta (1'inin sarısı üzerine)
İster kaşar ister
beyaz peyniri
Yarım demet maydanoz
Yapılışı: Makarna haşlanır ve üzerine soğuk su tutulur,
içerisine yumurta, süt, peynir, yağ ve maydanoz konulup karıştırılarak harç yapılır.
Yağlanmış tepsiye yufkanın 1’i kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir ve
üzerine hazırlanan harçtan yayılır ve 2. Yufka büzüştürülerek yerleştirilir ve
üzerine harçtan yayılır kenarlarından sarkan yufkalar diğer yerleştirilen
yufkaların üzerine kapatır ve kalan harç her tarafına yayılır. 3. Yufkada
harcın üzerine yerleştirilir ve kenarlarından sarkan yufkalar tepsinin altına sıkıştırılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında 180⁰’de üzeri
kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder