23 Temmuz 2016 Cumartesi

MAKARNALI BÖREK



Malzemeler:
3 tane yufka
İçi için:
Yarım paket kelebek makarna
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 tane yumurta (1'inin sarısı üzerine)
İster kaşar ister beyaz peyniri
Yarım demet maydanoz
Yapılışı: Makarna haşlanır ve üzerine soğuk su tutulur, içerisine yumurta, süt, peynir, yağ ve maydanoz konulup karıştırılarak harç yapılır. Yağlanmış tepsiye yufkanın 1’i kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilir ve üzerine hazırlanan harçtan yayılır ve 2. Yufka büzüştürülerek yerleştirilir ve üzerine harçtan yayılır kenarlarından sarkan yufkalar diğer yerleştirilen yufkaların üzerine kapatır ve kalan harç her tarafına yayılır. 3. Yufkada harcın üzerine yerleştirilir ve kenarlarından sarkan yufkalar tepsinin altına sıkıştırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: