5 tane
patates
1 çay
bardağı haşlanmış buğday
Yarım demet
maydanoz
Yarım demet
taze soğan
1 demet
roka
4 tane
közlenmiş kırmızı(kapya) biber
1 kutu
mısır konservesi
5 tane
kornişon turşu
Sosu için:
Nar ekşisi,
zeytinyağı
Pul biber,
tuz
Limon suyu,
sarımsak
Yapılışı: Patatesler küp
doğranır, kekik, pul biber, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılır ve 200⁰ fırında
pişirilir. Ayrı bir yerde ince kıyılmış soğan, maydanoz, roka, kornişon turşu, küçük doğranmış kırmızıbiber,haşlanmış olan buğday ve mısır
karıştırılır. Pişen ve soğuyan patatesler diğer malzemelerin üzerine eklenir ve üzerine çırpılmış sos dökülür ve
karıştırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder