11 Eylül 2015 Cuma

FIRINLANMIŞ PATATES SALATASI


Malzemeler:
5 tane patates
1 çay bardağı haşlanmış buğday
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
1 demet roka
4 tane közlenmiş kırmızı(kapya) biber
1 kutu mısır konservesi
5 tane kornişon turşu

Sosu için:
Nar ekşisi, zeytinyağı
Pul biber, tuz
Limon suyu, sarımsak

Yapılışı: Patatesler küp doğranır, kekik, pul biber, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılır ve 200⁰ fırında pişirilir. Ayrı bir yerde ince kıyılmış soğan, maydanoz, roka, kornişon turşu,  küçük doğranmış kırmızıbiber,haşlanmış olan buğday ve mısır karıştırılır. Pişen ve soğuyan patatesler diğer malzemelerin üzerine eklenir ve üzerine çırpılmış sos dökülür ve karıştırılıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: