Malzemeler:
1 kg süt
8 yemek
kaşığı toz şeker
7 yemek
kaşığı irmik
1 paket
vanilya
Portakal sosu için:
2 su
bardağı portakal suyu
2 dolu
yemek kaşığı nişasta
3 yemek
kaşığı şeker
1 tatlı
kaşığı tereyağı
Yapılışı: Süt, irmik, şeker
bir tencereye alınır ve ocakta karıştırılarak pişirilir.
Koyulaşınca vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Daha sonra ıslatılmış kenarı oyuk olan tart
kalıbına dökülür, buzdolabında 4-5 saat bekletilir.
Taze
sıkılmış portakal suyu, nişasta ve şeker ocakta karıştırılarak pişirilir,
ocaktan inmesine yakın tereyağı eklenir.
Dolapta bekletilen irmik tatlısı servis tabağına ters çevrilir ve ortasındaki boşluğu hazırlanan portakal sosu yayılır. Soğuyunca üzeri istenilen şekilde süslenir ve buzdolabında soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
Dolapta bekletilen irmik tatlısı servis tabağına ters çevrilir ve ortasındaki boşluğu hazırlanan portakal sosu yayılır. Soğuyunca üzeri istenilen şekilde süslenir ve buzdolabında soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder