Malzemeler:
5 tane
patates
5 tane
havuç
Yarım
demet maydanoz
Yarım
demet dereotu
1 kâse
pancar turşusu
Tuz,
karabiber, kimyon
Sosu için:
1 kutu
süzme yoğurt
2 yemek
kaşığı mayonez
2 diş
sarımsak
Tuz
Üzeri için:
Zeytinyağı
Pul
biber
Nane
Yapılışı: Patatesler haşlanır
ve ezilir, havuçlar rendelenir ve zeytinyağı ile sotelenir. Salatanın
yapılacağı kaba sotenmiş havuçlar, ezilmiş olan patates, ince doğranmış olan
maydanoz ve dereotu, küçük doğranmış pancar turşusu, mercimekler, baharatlar
eklenip hepsi birlikte karıştırılır. Karışım kelepçeli kalıba alınır ve
bastırılarak yerleştirilir. Üzerine bir kâsede karıştırılmış olan sos malzemesi
yayılır ve buzdolabında en az 3-4 saat bekletilir. Servis yapılacağı zaman
salata kelepçeli kalıptan çıkarılır ve üzerine zeytinyağında biberli nane
karışımı gezdirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder