6 tane
patates
3 tane
havuç
1 kase
pancar turşusu
Yarım demet
maydanoz
Yarım demet
dereotu
4 diş
sarımsak
500 gr
süzme yoğurt
Tuz
Yapılışı: Patatesler haşlanır
ve ezilir. Havuçlar rendelenir ve az zeytinyağı ile sotelenir. Pancar turşusu
da rendelenir, yeşillikler ince kıyılır.
Rendelenen
patatesler 3 parçaya ayrılır, 1. parçası
pancar turşusu ile karıştırılır,2. Parça sotelenmiş havuç, yoğurdun yarısı ve 2
diş sarımsak ile karıştırılır. 3. parça ise doğranmış yeşillikler, yoğurdun
kalan yarısı ve 2 diş sarımsak eklenip karıştırılır.
Kek
kalıbına veya çukur bir kaseye önce pancar turşulu karışım bastırılarak yerleştirilir,
onun üzerine havuçlu karışım bastırılarak yerleştirilir en üstüne de patatesli
karışım yerleştirilir. Streç filim ile kapatılarak buzdolabında en az 4-5 saat
bekletilir. Daha sonra servis tabağına ters çevrilir ve servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder