12 Mart 2018 Pazartesi

3 RENKLİ SALATA


Malzemeler: 
6 tane patates
3 tane havuç
1 kase pancar turşusu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4 diş sarımsak
500 gr süzme yoğurt
Tuz
Yapılışı: Patatesler haşlanır ve ezilir. Havuçlar rendelenir ve az zeytinyağı ile sotelenir. Pancar turşusu da rendelenir, yeşillikler ince kıyılır.
Rendelenen patatesler  3 parçaya ayrılır, 1. parçası pancar turşusu ile karıştırılır,2. Parça sotelenmiş havuç, yoğurdun yarısı ve 2 diş sarımsak ile karıştırılır. 3. parça ise doğranmış yeşillikler, yoğurdun kalan yarısı ve 2 diş sarımsak eklenip karıştırılır.
Kek kalıbına veya çukur bir kaseye önce pancar turşulu karışım bastırılarak yerleştirilir, onun üzerine havuçlu karışım bastırılarak yerleştirilir en üstüne de patatesli karışım yerleştirilir. Streç filim ile kapatılarak buzdolabında en az 4-5 saat bekletilir. Daha sonra servis tabağına ters çevrilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: