Malzemeler:
10 tane milföy
1 tane tavukgöğsü (kuşbaşı doğranmış)
1 tane kırmızıbiber (küçük doğranmış)
1 tane yeşilbiber (küçük doğranmış)
1 tane kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 yemek kaşığı biber
salçası
Tuz, karabiber
2 dolu yemek kaşığı
zeytinyağı
Yapılışı: Kızdırılmış tencereye yağ eklenir, tavuk etleri
sulanmasın diye azar azar eklenip sotelenir. Mantarlar da azar azar eklenip
sotelenir. Daha sonra soğan eklenip biraz sotelendikten sonra biberler,
baharatlar, biber salçası eklenir ve hepsi birlikte pişinceye kadar ocakta
çevrilir. Daha sonra soğumaya bırakılır.
Milföyler 4
köşesinden 2 parmak genişliğinde içe doğru kesilir ve kutu olacak şekilde 2
köşe üst üste gelecek şekilde kapatılır, 4 köşeye de aynı işlem yapılır ve kare
kâse şekli alması sağlanır. Soğumuş olan tavuklu karışım milföylerin ortalarına
pay edilir. 180⁰ ısıtılmış fırında milföyler pişene kadar pişirilir. Üzerlerine
birer tutam kaşar peyniri konulur kaşarlar kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder