27 Mart 2018 Salı

MİLFÖY ÇANAĞINDA TAVUKLU MANTARLI BÖREK


Malzemeler:
10 tane milföy
1 tane tavukgöğsü (kuşbaşı doğranmış)
10 tane mantar (ince doğranmış)
1 tane kırmızıbiber (küçük doğranmış)
1 tane yeşilbiber (küçük doğranmış)
1 tane kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
2 dolu yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Kızdırılmış tencereye yağ eklenir, tavuk etleri sulanmasın diye azar azar eklenip sotelenir. Mantarlar da azar azar eklenip sotelenir. Daha sonra soğan eklenip biraz sotelendikten sonra biberler, baharatlar, biber salçası eklenir ve hepsi birlikte pişinceye kadar ocakta çevrilir. Daha sonra soğumaya bırakılır.
Milföyler 4 köşesinden 2 parmak genişliğinde içe doğru kesilir ve kutu olacak şekilde 2 köşe üst üste gelecek şekilde kapatılır, 4 köşeye de aynı işlem yapılır ve kare kâse şekli alması sağlanır. Soğumuş olan tavuklu karışım milföylerin ortalarına pay edilir. 180⁰ ısıtılmış fırında milföyler pişene kadar pişirilir. Üzerlerine birer tutam kaşar peyniri konulur kaşarlar kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: