500 gr kuru
fasulye
1 tane kuru
soğan
2 tene yeşilbiber
10 tane
pastırma
2 yemek
kaşığı domates salçası
3 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 tatlı
kaşığı tuz
Yapılışı:
Kuru
fasulyeler akşamdan ıslatılır ve sabah suyu süzülür. Tencereye zeytinyağı
konulur, yemeklik olarak doğranmış soğan tencereye alınır ve kavrulur,
içerisine biberler eklenir biraz daha kavrulur. Salça ve fasulyeler eklenip
biraz daha ocakta çevrilir. Üzerini aşacak kadar su ve tuz eklenir, önce hızlı
ateşte kaynatılır sonra ocak kısılır ve yarım saat pişirilir. Daha sonra
pastırmalar eklenir ve 15 dakika daha pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder