1 Mart 2018 Perşembe

PASTIRMALI KURU FASULYE


Malzemeler:
500 gr kuru fasulye
1 tane kuru soğan
2 tene yeşilbiber
10 tane pastırma
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Kuru fasulyeler akşamdan ıslatılır ve sabah suyu süzülür. Tencereye zeytinyağı konulur, yemeklik olarak doğranmış soğan tencereye alınır ve kavrulur, içerisine biberler eklenir biraz daha kavrulur. Salça ve fasulyeler eklenip biraz daha ocakta çevrilir. Üzerini aşacak kadar su ve tuz eklenir, önce hızlı ateşte kaynatılır sonra ocak kısılır ve yarım saat pişirilir. Daha sonra pastırmalar eklenir ve 15 dakika daha pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: