Malzemeler:
1 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
5,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık (dövülmüş)
3 yemek kaşağı Hindistan cevizi
Yapılışı: Şehriyeler tereyağında sararıncaya
kadar kavrulur. Derin bir kâsede süt, şeker, mısır nişastası ve vanilya
çırparak karıştırılır. Kavrulan şehriyelere yavaş yavaş eklenir ve muhallebi
kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca fındıklar eklenir 1-2
dakika daha pişirilir ve soğumaya bırakılır. Borcam ıslatılır ve hazırlanan
tatlı borcama boşaltılır. Üzerine Hindistan cevizi serpiştirilir ve
buzdolabında soğutulup servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder