13 Şubat 2017 Pazartesi

KOLAY MUSKA BÖREĞİ


Malzemeler:
4 tane yufka
Sos için:
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için:
200 gr beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı (akı peynire)
Yapılışı: Sos malzemeleri çırpılır, yufkanın biri serilir ve üzerine sos malzemesinden yayılır. Uzunlamasına 3 parmak genişliğinde kesilir ve uç kısmına peynirli içten konulup muska şeklinde sarılır, diğer yufkalar da aynı şekilde yapılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırlanan börekler dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: