Malzemeler:
4 tane yufka
Sos için:
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı
yağ
İçi için:
200 gr beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
(akı peynire)
Yapılışı: Sos malzemeleri çırpılır, yufkanın biri serilir ve
üzerine sos malzemesinden yayılır. Uzunlamasına 3 parmak genişliğinde kesilir
ve uç kısmına peynirli içten konulup muska şeklinde sarılır, diğer yufkalar da
aynı şekilde yapılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırlanan börekler dizilir
üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180⁰’de üzeri
kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder