Malzemeler:
Alt taban için:
1,5
paket eti burçak bisküvi)
80 gr
tereyağı (erimiş)
Bisküviler
rondodan geçirilir, yağ ile yoğrulur ve kelepçeli kalıba sıkıca yerleştirilir. Buzdolabında
yarım saat bekletilir.
Kreması için:
3 tane
yumurta
400 gr
labne peyniri
1 paket
krem (200 gr)
1 su
bardağı toz şeker
1,5
yemek kaşığı un
1,5
yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket
vanilya
Limonlu sosu için:
Yarım su
bardağı limon suyu
Yarım su
bardağı su
Yarım su
bardağı toz şeker
1 tatlı
kaşığı mısır nişastası
Bu
malzemelerde kaynatılır ve soğuyan çizkekin üzerine dökülür.
Yapılışı: Yumurta ve şeker
köpürene kadar çırpılır, ayrı bir yerde krema ve labne peyniri çırpılır ve daha
sonra iki karışım birbirine eklenir ve tekrardan çırpılıp un, nişasta ve
vanilya eklenip spatula ile iyice karıştırılıp alt tabanın üzerine dökülür. Fırına
ısıya dayanıklı bir kase ile su konulur. Isıtılmış fırında 170⁰de 45 dakika pişirilir,
kabarcıklar oluşup pembeleşince fırın kapatılır. Piştikten sonra fırın asla
açılmaz Hamur soğuyunca üzerine limonlu sos dökülür ve buzdolabında en az 8
saat bekletilir. Daha sonta servis tabağına alınır ve soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder