Malzemeler:
500 gr yağsız
kıyma
1 tane kuru
soğan
2 yemek kaşığı
tereyağı
3 tane sivri
biber
1 tane kırmızı kapya
biber
2 tane domates
Tuz, karabiber,
pulbiber
Yapılışı: yemeklik doğranmış soğan
tereyağında biraz kavrulur. İçerisine küçük doğranmış yeşil ve kırmızı kapya
biber eklenip biraz daha kavrulur. Daha sonra kıyma eklenir ve kıymanın saldığı
suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edilir. Kabukları soyulmuş ve yemeklik
doğranmış domates eklenir ve ocağın altı biraz kısılarak pişirilir. Ocaktan
alınmasına yakın baharatları eklenir bir iki daha çevrilip sıcak olarak servis
yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder