4 Temmuz 2016 Pazartesi

EV BAKLAVASI


Malzemeler:
Hamuru için:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
3 – 3,5 su bardağı un(kontrollü koymak gerekir)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Araları için:
1 kase nişasata
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
İçi için:
200 gr ceviz içi
Üzeri için:
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yapılır ve 20 dakika kadar dinlendirilir. Bu arada şerbet hazırlanır, şerbet kaynamaya başlayınca limon suyu eklenir ve 15-20 dakika kaynatılır. Dinlenen hamur 3 tane bezeye ayrılır ve her bir bezede 15 bezeye ayrılır yani toplam 45 tane beze olacak. İlk önce 15 tane beze ayrı ayrı tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve aralarına nişasta sürülerek üst üste konulur. Daha sonra hepsi birlikte tepsi büyüklüğünde açılır ve üzerine rondodan geçirilmiş ceviz içinin yarısı serpiştirilir. Diğer 15 beze aynı şekilde yapılır ve cevizin üzerine yerleştirilir. Üzerine kalan ceviz içi serpiştirilir. En son kalan 15 bezeye de aynı işlen yapılır ve cevizin üzerine yerleştirilir. Daha sonra baklava istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine eritilmiş olan tereyağlı sıvı yağ karışımı gezdirilir. 150⁰’de 60 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca 1-2 dakika sonra üzerine biraz ılımış olan şerbet dökülür ve şerbetini çekince servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: