17 Aralık 2018 Pazartesi

ZERDEÇALLI TAVUK ÇORBASI


Malzemeler:
2 tane tavuk budu
3 yemek kaşığı pirinç
Tuz, karabiber

Tavuğu haşlama suyu için:
1 tane kuru soğan
Yarım kereviz
1 tane havuç
Yarım limon (kabuğu ile doğranacak)

Sosu için:
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tane yumurta sarısı
1 su bardağı süt

Üzeri için:
Kavrulmuş badem
Tereyağı
Pul biber

Yapılışı: Tavuk etleri haşlama suyu malzemeleri ile birlikte haşlanır ve küçük bir şekilde didiklenir. Haşlama suyu süzdürülüp içerisine yıkanmış olan pirinçler eklenir. Haşlama suyundaki soğan da çok küçük doğranıp pirinçlerin üzerine eklenir ve pirinçler yumuşayana kadar pişirmeye bırakılır. Diğer tarafta sos malzemesi hazırlanır. Un, zerdeçal, süt ve yumurta sarısı hiç topak kalmayacak şekilde çırpılır. Daha sonra yumuşamış olan pirinçli karışıma sos alıştırılarak eklenir ve unun kokusu gidinceye kadar 1-2 taşım kaynatılır. Bademler küçük bir şekilde doğranır ve yağsız tavada kavrulur, tereyağı eritilir ve içerisine pul biber atılıp biraz çevrilir. Çorba servis kâsesine alınır ve üzerine biberli yağ gezdirilip orta kısmına da kavrulmuş olan bademden konulur. Afiyet olsun.












Hiç yorum yok: